fredag 29. juni 2012

Kryddret frokostbrød!

Jeg har baket noen deilige frokostbrød i dag med yoghurt og krydderost,
disse annbefaler jeg på det sterkeste.
Du trenger:
- hvetemel
- Sammalt hvetemelt grovt
(ca 1kg til sammen prøv deg fram)
-50g tørrgjær
-1bs salt
-4ts sukker
- litt oreganokrydder
- 1 egg
-3dl melk
- 8ss margarin
- 1 pk krydderkremost
- 1/2 beger yoghurt naturell
- frø av ulike varianter (sesamfrø, linfrø og solsikkekjerne)
.
Så begynner vi:
Ta først ut egget, slik at det blir rom temperert.

Bland yoghurt og kremosten sammen.

Bland så alt det tørre, godt sammen.

Smulder i smøret.
Varm melken til ca 37-40 grader.
Ha så i melken og yoghurt blandingen, og bland inn et egg.
Elt deigen i 5 min med kjøkkenmaskin,
litt lenger for hånd.


Dekk til deigen,
sett den til heving på et lunt sted.
Heves i 30 minuter.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Begynn så å bake ut:)


Så deler du opp deigen i slike, firkanter
(jeg trykker dem bare ut for hånd).
så bretter du dem sånn..


og sånn..

Så snur du dem og legger bretten ned på bakepapiret.
Pensle dem med egg.

og strø på frø etter ønske før steking.
Stek dem i ca 10min,
på nest nederste rille i ovnen.

bon appétit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar